Tänään vietimme Karin kanssa System365 päivää. Kari kävi läpi valmennettavien treenikalentereita, kuulumisia ja viikkotehtäviä. Hevostiimi on lähtenyt sponsoroimaan System365 valmennettavia, ja sieltä löytyikin heti mahtavia työkaluja kauden ja tavoitteiden suunnitteluun viikkotehtävien muodossa. SWOT- analyysit olivat onnistuneet hyvin, suomalaisella rehellisyydellä on löydetty hienosti omat vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat. Onkin hyvä pysähtyä välillä analysoimaan ja jatkaa siitä entistä määrätietoisempana kohti päämäärää.

Analysoinnin jälkeen on tarkoitus haaveilla, etsiä niitä omia salaisiakin tavoitteita, unelmia ja päämääriä. Se onkin ollut tiimiläisille paljon hankalampaa, unelmat eivät nyt ole oikein lähteneet lentoon.

On ihan hyvä olla suurimman osan aikaa vaatimaton realisti, mutta kilparatsastajan täytyy myös osata olla röyhkeä voittaja, radalle ei voi mennä anteeksipyydellen. Mietinkin kilparatsastajien ominaisuuksia:

  • Hyvää itsetuntoa. Radalle täytyy mennä leuka pystyssä, myös tavoitteiden täytyy olla tavoittelemisen arvoisia.
  • Positiivista asennetta. Kilparatsastajan täytyy uskoa jo etukäteen onnistuvansa.
  • Kykyä unelmoida. Jokainen tavoittelee tavoitteitaan, älä aseta niitä liian alas.
  • Vielä kerran hyvää itsetuntoa. Mikäli tavoitteisiin ei pääsekään suunnitelmien mukaisesti, niin ei saa masentua vaan jatkaa rinta rottingilla.
  • Nöyryyttä. Ilman nöyryyttä ei tapahdu oppimista.
  • Ahkeruutta. Ratsastus on taitolaji, joka vaatii paljon harjoittelua.
  • Systemaattisuus. Hevosten kanssa täytyy pystyä toimimaan systemaattisesti = järkevästi.

Ei ole helppoa olla samaa aikaa röyhkeä ja nöyrä tai systemaattinen unelmoija. Ehkä hyvä kilparatsastaja onkin hieman jakomielitautinen? Niin tai näin, siihen meidän täytyy nyt pyrkiä (= . Kukaan ei varmasti ole varustettu noin jakomielisellä mielenlaadulla syntyessään, eli harjoittelulla on varmasti osansa asiaan.

Treeniterveisin, Minna

Pin It on Pinterest